Velkommen til Clausholm Slot på Herregårdenes Dag

Søndag den 18. august er Herregårdenes Dag. Clausholm Slot markerer dagen med en unik rundvisning, hvor slotssekretær Birgitte Buchsti fører gæsterne gennem de smukke sale og fortæller slottes historie, som i dagens anledning krydres med alle de spændende spøgelseshistorier, der knytter sig til stedet.

Normalt tilbyder Clausholm Slot kun guidet rundvisning til grupper på minimum 20 personer, men på Herregårdenes Dag kan man deltage som enkeltperson. Rundvisningen er kl. 14.00, og der er plads til 60 deltagere. Billetter kan købes her.

Slotsparken er åben hele dagen, så der er rig mulighed for en hyggelig heldagstur til Clausholm på Herregårdenes Dag. Tag en spadseretur rundt gennem de utallige alléer med tilsammen over 1000 lindetræer og de smukt anlagte terrasser med brusende fontæner. Clausholm Slotspark er et af de tidligste og bedst bevarede barokanlæg i Danmark, bygget omkring en streng symmetriakse, som barokkens ideal foreskriver. Slotsparken er udpeget som en af de væsentligste og mest bevaringsværdige herregårdshaver i Danmark.  

Man er velkommen til at medbringe madkurv, og der er opstillet borde og bænke i parken til formålet. Hunde i snor må medtages i parken, men ikke på slottet.

--------

”Tung og alvorlig i det ydre synes Clausholm bag de brede Grave og omgivet af høje Linde at ruge over en Hemmelighed eller at gemme paa dyrebare Minder fra en fjern Fortid.”

Sådan blev Clausholm beskrevet i de gamle bøger, og det er ganske vist – kom og hør hele slottets dramatiske historie om kongelig storhed, uendelig kærlighed og tragiske skæbner.

Unik rundvisning med slotssekretær Birgitte Buchsti