Slotskapellet

Det lille og rigt dekorerede kapel i slottets vestfløj er opført af Conrad Greve Reventlow samtidigt med opførelsen af Clausholm Slot i 1690erne.

Kapellet, præcis som man ser det i dag, er indrettet af Enkedronning Anna Sophie i 1731, på det tidspunkt var hun blevet forvist til barndomshjemmet Clausholm. Det gamle kirkerum er meget smukt dekoreret, al træværk er marmoreret; lågerne der leder ind til deres respektive stolerækker, er yderligere udsmykket med skrift, der anviser hvilke personer fra Dronningens hof, der skulle sidde på den pågældende række. Man kan særligt bemærke antependiet (altertæppet) og de store sølv lysestager som Dronning Anna Sophie har skænket til kapellet.

Kapellet har et internationalt kendt, gammelt orgel. Det blev bygget specielt til slottet i 1690’erne. Orglet er et af de ældste i Danmark og har netop på grund af sin udformning, en utrolig smuk klang. 

Slotskirken på Clausholm er indviet, men har ikke en fast præst tilknyttet. Clausholm Slotskirke er åben for besøgende hver sommer sammen med resten af slottet. Se åbningstider.

Det er muligt at blive viet i slotskirken, i forbindelse med leje af Clausholm Selskabslokale.